Второ гледане на гражданското дело на Вероника Де Буур срещу столичния “Майчин дом”

На 31.10 2018 г., от 14:30 в Софисйки районен съд, гражданска колегия, беше даден ход на второто слушане по делото на Вероника де Буур Veronica Alexandrova срещу столичния “Майчин дом”, във връзка с падналия на 2 Март 2010 г. асансьор в АГ болницата.

По време на заседанието стана ясно, че едно от назначените вещи лица, натоварено със задачата да изготви техническата експертиза на злополучното съоръжние е депозирало молба да бъде отведено, поради отсъствието си от страната до Декември месец, 2018 година. При опита на съдията да назначи втори експерт, то се е депозирало несъгласие да бъде ангажирано със задачата.
Поради тази причина двете страни- ищцовата и тази на ответника се споразумяха да представят списък с имена на вещи лица, и съдът по свое осмотрение да назначи такова за следващото заседание, което се планира да бъде през втората половина на месец февруари, 2019 година.
Все пак остана и възможността, първоначално назначеното в началото вещо лице да поеме ангажиемнта при връщането си в България през месец Декември.

Тъй като по време на предходното заседание и двете страни изявиха желание за допускане на допълнителни свидетели и от двете страни, чрез които да бъдат изяснени обстоятелствата около настъпването на инцидента, в рамките на вчерашното съдебно заседание от страна на ищцата беше изслушана Камелия Камбурова,една то най-тежко пострадалите при падането на асансьора. Предвиденият свидетел от страна на болницата не дойде в залата, поради ангажираност, според защитата на болницата и асансьорната фирма.

В случай, че бихте искали да ни сигнализирате за опасен или зле поддържан асансьор, попълнете приложената тук форма, изпратете ни имейл на signal@elevatorsafety.eu или просто ни се обадете на тел. +359 885 24 94 26!

Всички полета, отбелязани със звездичка са задължителни!

Бъдете сигурни, Вашият сигнал, ще стигне до онези, които носят отговорността за вашето здраве и живот!

Ако желаете да станете част от нашия екип, можете да ни пишете, като попълните приложената форма, или се свържете с нас на info@elevatorsafety.eu, или телефон +359 885 24 94 26.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!