В партньорството се раждат добрите идеи!

Фондация “Асансьорна безопасност сред проектите, подкрепени от Програма “Европа 2017” на Столична община!

Gerb Sofia

Старт на обученията на тема „Асансьорна безопасност“

На 25 май т.г. година беше даден официалният старт на обученията по Асансьорна безопасност, предназначени за деца от предучилищните групи на детските градини и ученици от 1 до 3 клас на началните училища.

Първата обучителна сесия за малчуганите се състоя в ДГ „Ракета“, която се намира на територията на  район „Подуяне“, СО и е партньор на фондацията в реализирането на целите на проекта.

Обученията са част от първата по рода си в страната обучителна програма по проект „Вертикално познание“ на фондация „Асансьорна безопасност“, който се реализира с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, в партньорство с район „Подуяне“, район „Люлин“, 35 СУ „Добри Войников“.

Програмата има за цел да запознае най-малките с основите правила за безопасно ползване на асансьори, ескалатори и подвижни пътеки, поднасяйки тази така техническа тема на достъпен и разбираем език заедно с любопитните герои на фондацията – Бобо и Робо.

Съвместно с тях  децата се потапят в историята на асансьорите и ескалаторите, научават любопитни и исторически факти за тези машини, и най- важното, успяват да се забавляват, докато учат.

Следващите обучителни сесии са предвидени за 29, 30 и 31 май, 2017 г., като  отново ще бъдат провеждани в детски градини на територията на район „Подуяне“.

Началният час на всички обучения е съобразен с учебния график на децата от учебните заведения и се подбира така, че да допълва в подходящо време учебния процес на децата.

За Фондация “Асансьорна безопасност” (ФАБ)

Фондация “Асансьорна безопасност” е независима неправителствена организация, учредена от Емануела Симеонова Фролошка.

Фондацията е насочена към повишаване степента на безопасност на гражданите, използващи ежедневено едни от най- масовите средства за транспорт – асансьори, ескалатори и движещи се пътеки.

Фондацията се самоопределя за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима обществена организация.

Фондацията има за цел:

  • Да подпомага устойчивото развитие на техниката и технологиите, ефективното управление и правилното използване на съоръжения с повишена опасност при експлоатация чрез координиране на усилията на всички обществени сектори;
  • Да подпомага демократичното вземане на решения, да насърчава участието на гражданите при вземането на решения от страна на обществени органи и организации, относно правилното функциониране и безопасността на съоръженията с повишена опасност с цел осигуряване на защита на правата на гражданите, ползватели на такива съоръжения;
  • Да осигурява подкрепа на инициативи, които са насочени към подобряване на техническото състояние на съоръженията с повишена опасност и осигуряване на по-висока степен на безопасност при ползването на такива съоръжения от страна на гражданите.

За Програма Европа

През осемте години на своето съществуване програмата се е развила като иновативна платформа за гражданско участие в местните политики и в инструмент за прилагане на добри европейски практики в местното самоуправление и в публичния сектор.

С Програма Европа на Столична община се финансират граждански идеи и инициативи. По този начин се насърчава участието на столичани в работата за града. Неправителствените организации са част от диалога за проектите на София с нови идеи и предложения.

Успешното осъществяване на Програма Европа е пример за много добро сътрудничество на местната власт с гражданския сектор, академичните среди, бизнеса, творческите предприемачи, представителите на европейските институции в София, културните центрове на страните от Европейския съюз, а това взаимодействие е изключително важно за развитието на нашия град.

В случай, че бихте искали да ни сигнализирате за опасен или зле поддържан асансьор, попълнете приложената тук форма, изпратете ни имейл на signal@elevatorsafety.eu или просто ни се обадете на тел. +359 885 24 94 26!

Всички полета, отбелязани със звездичка са задължителни!

Бъдете сигурни, Вашият сигнал, ще стигне до онези, които носят отговорността за вашето здраве и живот!

Ако желаете да станете част от нашия екип, можете да ни пишете, като попълните приложената форма, или се свържете с нас на info@elevatorsafety.eu, или телефон +359 885 24 94 26.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!