Старт на обученията на тема „Асансьорна безопасност“

small_Bobo 1

На 25 май т.г. година беше даден официалният старт на обученията по Асансьорна безопасност, предназначени за деца от предучилищните групи на детските градини и ученици от 1 до 3 клас на началните училища.

Първата обучителна сесия за малчуганите се състоя в ДГ „Ракета“, която се намира на територията на  район „Подуяне“, СО и е партньор на фондацията в реализирането на целите на проекта.

Обученията са част от първата по рода си в страната обучителна програма по проект „Вертикално познание“ на фондация „Асансьорна безопасност“, който се реализира с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, в партньорство с район „Подуяне“, район „Люлин“, 35 СУ „Добри Войников“, ДАМТН и ЧОУ и ЧДГ „Д-р Мария Монтесори“.

Програмата има за цел да запознае най-малките с основите правила за безопасно ползване на асансьори, ескалатори и подвижни пътеки, поднасяйки тази така техническа тема на достъпен и разбираем език заедно с любопитните герои на фондацията – Бобо и Робо.

Съвместно с тях  децата се потапят в историята на асансьорите и ескалаторите, научават любопитни и исторически факти за тези машини, и най- важното, успяват да се забавляват, докато учат.

Следващите обучителни сесии са предвидени за 29, 30 и 31 май, 2017 г., като  отново ще бъдат провеждани в детски градини на територията на район „Подуяне“.

Началният час на всички обучения е съобразен с учебния график на децата от учебните заведения и се подбира така, че да допълва в подходящо време учебния процес на децата.

small_Robo 4

За Фондация “Асансьорна безопасност” (ФАБ)

Фондация “Асансьорна безопасност” е независима неправителствена организация, учредена от Емануела Симеонова Фролошка.

Фондацията е насочена към повишаване степента на безопасност на гражданите, използващи ежедневено едни от най- масовите средства за транспорт – асансьори, ескалатори и движещи се пътеки.
Фондацията се самоопределя за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима обществена организация.
Фондацията има за цел:

  • Да подпомага устойчивото развитие на техниката и технологиите, ефективното управление и правилното използване на съоръжения с повишена опасност при експлоатация чрез координиране на усилията на всички обществени сектори;
  • Да подпомага демократичното вземане на решения, да насърчава участието на гражданите при вземането на решения от страна на обществени органи и организации, относно правилното функциониране и безопасността на съоръженията с повишена опасност с цел осигуряване на защита на правата на гражданите, ползватели на такива съоръжения;
  • Да осигурява подкрепа на инициативи, които са насочени към подобряване на техническото състояние на съоръженията с повишена опасност и осигуряване на по-висока степен на безопасност при ползването на такива съоръжения от страна на гражданите.

За програма „Европа“

Programa_Evropa_Logo

 

През осемте години на своето съществуване програмата се е развила като иновативна платформа за гражданско участие в местните политики и в инструмент за прилагане на добри европейски практики в местното самоуправление и в публичния сектор.

С Програма Европа на Столична община се финансират граждански идеи и инициативи. По този начин се насърчава участието на столичани в работата за града. Неправителствените организации са част от диалога за проектите на София с нови идеи и предложения.Gerb Sofia

 

Успешното осъществяване на Програма Европа е пример за много добро сътрудничество на местната власт с гражданския сектор, академичните среди, бизнеса, творческите предприемачи, представителите на европейските институции в София, културните центрове на страните от Европейския съюз, а това взаимодействие е изключително важно за развитието на нашия град.

В случай, че бихте искали да ни сигнализирате за опасен или зле поддържан асансьор, попълнете приложената тук форма, изпратете ни имейл на signal@elevatorsafety.eu или просто ни се обадете на тел. +359 885 24 94 26!

Всички полета, отбелязани със звездичка са задължителни!

Бъдете сигурни, Вашият сигнал, ще стигне до онези, които носят отговорността за вашето здраве и живот!

Ако желаете да станете част от нашия екип, можете да ни пишете, като попълните приложената форма, или се свържете с нас на info@elevatorsafety.eu, или телефон +359 885 24 94 26.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!