Програма „Европа“ на Столична община и Фондация „Асансьорна безопасност“, с експертната подкрепата на ДАМТН стартират образователна кампания сред учениците, с цел превенция и повишаване на информираността при ползване на асансьори и ескалатори

Програма „Европа“ на Столична община и Фондация „Асансьорна безопасност“, с подкрепата на ДАМТН стартират образователна кампания в българските училища, която има за цел да повиши знанията на най-малките за безопасно използване на асансьори, ескалатори и подвижни пътеки.

Първият „открит урок“ ще се състои на 18 септември (понеделник), от 10:30 часа, в столичното 125 СУ “Боян Пенев”.
Желаещите медии да отразят събитието следва да носят в себе си валидна журналистическа карта, за да бъдат допуснати в сградата на училището.

Събитието е част от първата по рода си в страната обучителна програма по проект „Вертикално познание“ на фондация „Асансьорна безопасност“, който се реализира с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, в партньорство с район „Подуяне“, район „Люлин“ и 35 СУ „Добри Войников“ и официално подкрепена от ДАМТН, като част от меморандума за сътрудничество между агенцията и неправителствената организация. В нейния ход експерти от държавната агенция ще участват в организирани от фондацията и районните администрации, срещи с деца от детски градини и училища, по време на които ще бъдат разяснявани, на достъпен език, както и чрез множество близки до децата похвати, правила за безопасно ползване на съоръженията.

 

 

Като част от проект „Вертикално познание“ са подготвени богато илюстровани информационни материали, чийто печатен вариант достига до учениците благодарение на подкрепата на ДАМТН, и които ще бъдат разпространявани на тези срещи. Стремежът на програма „Европа“ на Столична община, фондация „Асансьорна безопасност, както и на държавната агенция е кампанията да се превърне в национална, като вече са подготвени подобни инициативи и с областна администрация Велико Търново и областна администрация Пловдив.

 

 

 

 

 

В случай, че бихте искали да ни сигнализирате за опасен или зле поддържан асансьор, попълнете приложената тук форма, изпратете ни имейл на signal@elevatorsafety.eu или просто ни се обадете на тел. +359 885 24 94 26!

Всички полета, отбелязани със звездичка са задължителни!

Бъдете сигурни, Вашият сигнал, ще стигне до онези, които носят отговорността за вашето здраве и живот!

Ако желаете да станете част от нашия екип, можете да ни пишете, като попълните приложената форма, или се свържете с нас на info@elevatorsafety.eu, или телефон +359 885 24 94 26.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!