Проект “Вертикално познание” на гости в Пловдив и Велико Търнов

Пловдив и Велико Търново са следващите градове, които ще бъдат домакини на проект „Вертикално познание“ на фондация „Асансьорна безопасност“. По време на гостуването пред учениците и техните учители ще се проведат открити уроци за повишаване на знанията за безопасно ползване на асансьори, ескалатори и подвижни пътеки.

Инициативата за визитата на фондацията в тези два града е на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, и се реализира съвместно с областните управители на Пловдив и Велико Търново.

Събитието в Пловдив ще започне в 10:30 часа, в СУ „Братя Миладинови“ като на него ще присъства председателят на ДАМТН Петър Горновски, главният секретар на агенцията Валентин Чиликов, председателят на ФАБ Емануела Фролошка и областният управител Здравко Димитров.

<br>

Във Велико Търново откритият урок ще започне в 13:30 часа, в СУ „Емилиян Станев“. В него участие ще вземат зам.-председателят на ДАМТН Валтер Василев, главният директор на ГД „Инспекция за държавен технически надзор“ Нели Карипова, представителят на управителния съвет на на ФАБ Ивана Попова и областният управител проф. д-р Любомира Попова.

Събитията са част от първата в страната обучителна програма по проект „Вертикално познание“ на фондация „Асансьорна безопасност“, който се реализира с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, официално подкрепена от ДАМТН, като част от меморандума за сътрудничество между агенцията и неправителствената организация, и в партньорство с район „Подуяне“, район „Люлин“ и 35 СУ „Добри Войников“. В нейния ход експерти от държавната агенция участват в организирани от фондацията и СО срещи с деца от детски градини и училища в София, по време на които ще бъдат разяснявани, на достъпен език, както и чрез множество близки до децата похвати, правила за безопасно ползване на съоръженията.

С цел достигане до повече деца, съвместно с областните администрации по места, ДАМТН и ФАБ са организирани подобни открити уроци и в други областни градове. Подготвени са и богато илюстровани информационни материали, които ще бъдат разпространявани на тези срещи.

В случай, че бихте искали да ни сигнализирате за опасен или зле поддържан асансьор, попълнете приложената тук форма, изпратете ни имейл на signal@elevatorsafety.eu или просто ни се обадете на тел. +359 885 24 94 26!

Всички полета, отбелязани със звездичка са задължителни!

Бъдете сигурни, Вашият сигнал, ще стигне до онези, които носят отговорността за вашето здраве и живот!

Ако желаете да станете част от нашия екип, можете да ни пишете, като попълните приложената форма, или се свържете с нас на info@elevatorsafety.eu, или телефон +359 885 24 94 26.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!