Предстояща пресконференция

След поредният инцидент с болничен асансьор, неправителствена организация с конкретни мерки за повишаване на безопасността

 

След поредният инцидент с асансьор в голяма варненска болница, Фондация “Асансьорна Безопасност” ще представи комплект от мерки за повишаване на безопасността и недопускане на други подобни инциденти. Пресконференцията е  под надслов: „Без повече асансьори убийци“, в петък (7.12), от 13:00 часа в Българска телеграфна агенция. Освен  Емануела Фролошка – една от пострадалите жени в пропадналия асансьор в Майчин дом преди 8 години, към официално поканените да се присъединят към събитието са Мария Ваклинова, която оцеля при зловещ инцидент с асансьор на бул. „Цариградско шосе“, при който загина една жена, и адвокати и техните довереници, пострадали в асансьорни инциденти от последните 4 години. Допълнително, информация за събитието е предоставена и на представители на асансьорния бранш, както и на Държавния надзор.

От Фондацията сме убедени, че подобни инциденти могат да бъдат избегнати, ако държавата въведе серия от мерки, които ще бъдат представени в рамките на събитието. Повечето от тях касаят повишаване на контрола и оптимизиране на работата на всички ангажирани в процеса по поддръжка и контрол на съоръженията,  като в същото време не са свързани със сериозни инвестиции. Ще бъдат посочени и конкретни пропуски в дейността на контролните органи, които можеха да предотвратят значителен брой от инцидентите през последните години.

За контакти:

Емануела Фролошка

Учредител и изпълнителен директор

ФОНДАЦИЯ „АСАНСЬОРНА БЕЗОПАСНОСТ“

В случай, че бихте искали да ни сигнализирате за опасен или зле поддържан асансьор, попълнете приложената тук форма, изпратете ни имейл на signal@elevatorsafety.eu или просто ни се обадете на тел. +359 885 24 94 26!

Всички полета, отбелязани със звездичка са задължителни!

Бъдете сигурни, Вашият сигнал, ще стигне до онези, които носят отговорността за вашето здраве и живот!

Ако желаете да станете част от нашия екип, можете да ни пишете, като попълните приложената форма, или се свържете с нас на info@elevatorsafety.eu, или телефон +359 885 24 94 26.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!