ОТВОРЕНО ПИСМО

Уважаеми,

                   Господин Президент,

                   Господин Министър-председател,

                   Госпожо Председател на Народното събрание,

                   Господа Министри,

                   Господин Председател и членове на БЛС!

                   Журналисти и приятели!

Otvoreno-pismo

Преди дни в пощенската кутия на Фондация “Асансьорна безопасност” беше получен безпрецедентен имейл, към който беше прикачен официален документ, касаещ поредният граждански съдебен процес по случая с пропадналия асансьор в Майчин дом през, месец Март 2010 година. Казус, по който вече повече от 5 години няма окончателни присъди, но за сметка на това казус, заел достойното си място сред делата, точещи се с години…..

Тук е мястото да отбележим, че сме далеч от мисълта да изнасяме чисто съдебните граждански спорове извън рамките на съдебната зала, и да ги пренасяме за обсъждане в общественото и/или медийното пространство, а за да Ви покажем, чрез офицален документ до къде може да стигне етиката на един човек, на един лекар, заемащ висш държавен пост и ръководещ уважавана болница!

 

Пълният текст на писмото можете да намерите ТУК: otvoreno-pismo-final

Моралът, етиката и подходът, с които е написан този документ трудно би могъл да ни/Ви остави мълчаливи. Но не защото касае една от така наречените “асансьорни майки”, част от които сме и ние от фондация “Асансьорна безопасност”, а заради опитите на един човек, на едно ДЪРЖАВНО ДЛЪЖНОСТНО ЛИЦЕ, представляващо най- голямата акушеро-гинекологична болница в България да поставя под съмнение авторитет и репутация не  на един лекар, а на една болница- МБАЛСМ “Пирогов” ЕАД.

Дами и господа ДЪРЖАВНИЦИ, СПЕЦИАЛИСТИ И ГРАЖДАНИ на Република България!

Дълбоко вярваме и сме убедени в КОНСТИТУЦИОННОТО право на всеки гражданин, на всяка институция да има и да се възползва от правото и възможността за защита, когато се разследва вина и се търси отговорност.

По никакъв начин ние, тук подписаните не възразяваме срещу правото, както и срещу действията на господин Виктор Златков да защити представляваната към настоящия момент от него институция!

Но все пак!

Нека спрем да се възмущаваме от малкия екран, радиоприемника или печатната медия от онова, което смятаме, че е вредно за обществото ни! За всички нас!

Нека спрем да толерираме двойнствеността в етика и действия!

В случай, че бихте искали да ни сигнализирате за опасен или зле поддържан асансьор, попълнете приложената тук форма, изпратете ни имейл на signal@elevatorsafety.eu или просто ни се обадете на тел. +359 885 24 94 26!

Всички полета, отбелязани със звездичка са задължителни!

Бъдете сигурни, Вашият сигнал, ще стигне до онези, които носят отговорността за вашето здраве и живот!

Ако желаете да станете част от нашия екип, можете да ни пишете, като попълните приложената форма, или се свържете с нас на info@elevatorsafety.eu, или телефон +359 885 24 94 26.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!