Община Бургас и бизнесът – В подкрепа на Без!-Опасната кауза на фондация “Асансьорна безопасност”

Гр. Бургас е следващия голям град, след София, който масово застава зад „Без!-Опасната кауза“ на фондация „Асансьорна безопасност“.

В продължение на три дни от, 09.05.2018 до 11.05.2018, общински детски учебни заведения ще бъдат домакини на „Без!-Опасните асансьорни приказки“ на Бобо и Робо, създадени по проект „Вертикално познание“ на програма Европа 2017 на Столична община.

По време на тридневния си престой, представителите на ФАБ ще посетят общо 4 общински учебни заведения: ОУ “Свети княз Борис I” ДГ “Изгрев”, ДГ „Златно ключе“, СУ „Епископ Константин Преславски“, като се очаква че в обучителните сесии ще се включат около 400 деца.

Така общо преминалите през обучителната програма на ФАБ, в рамките на по-малко от една година, се очаква да надхвърли 4000, вече знаещи и зорко следящи за спазването на най-важните правила за ползване на асансьори и ескалатори в страната, младши асансьори шерифи!
Финансово подкрепена от представители на бизнеса в община Бургас, в лицето на фирма ТехноИнс, както и подпомогната логистично при осъществяване на контактите с общинските учебни заведения от бургаската общинска администрация, фондацията е подготвила интересни, любопитни, но и малко известни факти от историята на асансьорите и ескалаторите, без разбира се да бъдат забравяни и най-важните правила за ползване на тези така популярни и масово използвани машини.

Ангажимент на фондацията е броят на бъдещите съблюдаващи на територията на гр. Бургас и околностите да продължи да нараства, с началото на предстоящата 2018/19 учебна година, когато ФАБ, заедно със своите партньори ще продължи образователната си дейност сред най- малките граждани на общината, от предучилищна възраст до трети клас, включително.

Повече за:

Проект „Вертикално познание“ на фондация „Асансьорна безопасност“

Програмата има за цел да запознае най-малките с основите правила за безопасно ползване на асансьори, ескалатори и подвижни пътеки, поднасяйки тази така техническа тема на достъпен и разбираем език заедно с любопитните герои на фондацията – Бобо и Робо. Съвместно с тях децата се потапят в историята на асансьорите и ескалаторите, научават любопитни и исторически факти за тези машини, и най- важното, успяват да се забавляват, докато учат.

Обученията са част от проект „Вертикално познание“, който беше разработен през 2017г., с финансовата подкрепа на програма Европа 2017, на Столична община и имат за цел превенция и повишаване на знанията на малки и големи за правилата за безопасност при ползване на едни от най-масовите средства за вертикален транспорт на хора и товари – асансьори и ескалатори!

ЗА ПРОГРАМА ЕВРОПА НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

Програма Европа на Столична община се осъществява успешно вече десета година, като насърчава взаимодействието между структурите на гражданското общество и органите на местното самоуправление в София при достъпа до политики и прилагането на добри практики, свързани с членството на България в Европейския съюз.

В случай, че бихте искали да ни сигнализирате за опасен или зле поддържан асансьор, попълнете приложената тук форма, изпратете ни имейл на signal@elevatorsafety.eu или просто ни се обадете на тел. +359 885 24 94 26!

Всички полета, отбелязани със звездичка са задължителни!

Бъдете сигурни, Вашият сигнал, ще стигне до онези, които носят отговорността за вашето здраве и живот!

Ако желаете да станете част от нашия екип, можете да ни пишете, като попълните приложената форма, или се свържете с нас на info@elevatorsafety.eu, или телефон +359 885 24 94 26.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!