Навършва се година от инцидента с паднал асансьор в блок на столичния бул. “Цариградско шосе”

Автор: Евелина Стоянова- БНР

Материалът е препубликуван от интернет страницата на БНР

 

Днес се навършва една година от инцидента с паднал асансьор в блок на столичния булевард “Цариградско шосе”. Тогава загина една жена, а друга бе тежко ранена. Проверката на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор доказа, че нещастието се е случило заради некачествен ремонт. Година по-късно приятели на Мария Ваклинова, жената, която оцеля, но пострада тежко, събират средства за лечението.

Малко след 10 ч. сутринта, на същия ден преди една година две жени тръгват за работа и, както всяка сутрин, хващат асансьора, който пропада в шахтата.

Дъщерята е чула силен трясък и вика, нещо стана. После видях долу пожарната, линейките и полицията, разказа Огнян Радунчев, съпруг на загиналата Цветелина. Другата пострадала – Мария Ваклинова, беше откарана в болница “Света Анна”, чийто директор тогава беше доктор Димитър Димитров.

Продължаваме борбата, защото е много специфично в момента, и упойките, тъй като имаме травматичен бял дроб, счупени ребра, мозъчен оток, лицеви травми, черепни, в много тежко състояние е, има опасност за живота.

Доказа се, че инцидентът с асансьора се случва заради некачествен ремонт. За Мария е изключително трудно да се връща в спомените си година назад.

Днес много ярко разбрах колко е трудно на близките ни и на приятелите ни, които в този ден са преживели инцидента, да си спомням за него. Бавно се възстановявам моята походка и не само. Това и придружено с ежедневни болки. Много искам да не се случва на никого това, което се случи на мен. Нечовешко, чудовищно е някой да прояви безотговорност такава, че да е застрашено здравето и живота на хората.

Все още не е ясно кой и каква наказателна отговорност ще понесе, тъй като на второто заседание Софийският районен съд върна обвинителния акт на прокуратурата.

В случай, че бихте искали да ни сигнализирате за опасен или зле поддържан асансьор, попълнете приложената тук форма, изпратете ни имейл на signal@elevatorsafety.eu или просто ни се обадете на тел. +359 885 24 94 26!

Всички полета, отбелязани със звездичка са задължителни!

Бъдете сигурни, Вашият сигнал, ще стигне до онези, които носят отговорността за вашето здраве и живот!

Ако желаете да станете част от нашия екип, можете да ни пишете, като попълните приложената форма, или се свържете с нас на info@elevatorsafety.eu, или телефон +359 885 24 94 26.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!