Наесен с песен!

Скъпи приятели,

На 31 Май 2017 завършихме първите 4 от общо планираните 25 обучителни сесии, предназначени за деца от предучилищние групи на детските градини и от 1 до 3 клас на основните училища по проект “Вертикално познание” на фондация “Асансьорна безопасност”, финансиран от Програма “Европа” към Столична община.

viber image4

 

Децата бяха изключително въодушевени от срещите си с Бобо и Робо, както и асансьорния техник Слави, кака Ивана и Еми, които ги разходиха из историята на асансьорите и ескалаторите, както и правилата за безопасност при ползването на тези машини.В момента всички деца-участници в обученията и в трите детски градини, подготвят своите рисунки, с които ще пресъздадат фрагменти от наученото по време на обучението, и чрез които ще разкажат на възрастните, кои са най-важните правила за да се движим безопасно между етажите.

Много скоро тези рисунки ще тръгнат и на своята пътуваща изложба.
Останалите 21 обучителни сесии ще започнат в началото на новата учебна 2017/2018 година.

 

 

20170525_103923 20170530_103013 20170530_103625 20170530_105149

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За Фондация “Асансьорна безопасност” (ФАБ)

Фондация “Асансьорна безопасност” е независима неправителствена организация, учредена от Емануела Симеонова Фролошка.
Фондацията е насочена към повишаване степента на безопасност на гражданите, използващи ежедневно едни от най- масовите средства за транспорт – асансьори, ескалатори и движещи се пътеки.
Фондацията се самоопределя за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима обществена организация.
Фондацията има за цел:
Да подпомага устойчивото развитие на техниката и технологиите, ефективното управление и правилното използване на съоръжения с повишена опасност при експлоатация чрез координиране на усилията на всички обществени сектори;
Да подпомага демократичното вземане на решения, да насърчава участието на гражданите при вземането на решения от страна на обществени органи и организации, относно правилното функциониране и безопасността на съоръженията с повишена опасност с цел осигуряване на защита на правата на гражданите, ползватели на такива съоръжения;
Да осигурява подкрепа на инициативи, които са насочени към подобряване на техническото състояние на съоръженията с повишена опасност и осигуряване на по-висока степен на безопасност при ползването на такива съоръжения от страна на гражданите.

За Програма Европа
Programa_Evropa_LogoПрез осемте години на своето съществуване програмата се е развила като иновативна платформа за гражданско участие в местните политики и в инструмент за прилагане на добри европейски практики в местното самоуправление и в публичния сектор.
С Програма Европа на Столична община се финансират граждански идеи и инициативи. По този начин се насърчава участиеGerb Sofiaто на столичани в работата за града. Неправителствените организации са част от диалога за проектите на София с нови идеи и предложения.
Успешното осъществяване на Програма Европа е пример за много добро сътрудничество на местната власт с гражданския сектор, академичните среди, бизнеса, творческите предприемачи, представителите на европейските институции в София, културните центрове на страните от Европейския съюз, а това взаимодействие е изключително важно за развитието на нашия град.

В случай, че бихте искали да ни сигнализирате за опасен или зле поддържан асансьор, попълнете приложената тук форма, изпратете ни имейл на signal@elevatorsafety.eu или просто ни се обадете на тел. +359 885 24 94 26!

Всички полета, отбелязани със звездичка са задължителни!

Бъдете сигурни, Вашият сигнал, ще стигне до онези, които носят отговорността за вашето здраве и живот!

Ако желаете да станете част от нашия екип, можете да ни пишете, като попълните приложената форма, или се свържете с нас на info@elevatorsafety.eu, или телефон +359 885 24 94 26.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!