“Лъвски” Асансьори в Колизеума, в Рим

Построеният през 72 г. Колизеум в Рим е най-големият амфитеатър в света и най-популярната забележителност на Италия. Един от най-емблематичните символи на Древен Рим е бил построен като дар за римляните, на който да се провеждат различни игри и представления, и който да покаже на света възможностите на римските строителни инженери. Всъщност, осигурявайки безплатни зрелища за плебеите, римските императори ангажирали вниманието на непокорните граждани и си осигурявали контрол върху тях.

Интересен, но и малко известен факт е, че най- известният амфитеатър в света, намиращ се в Рим, е изпозлвал 24 асансьора за да може да издига дивите животни, използвани за битки на повърхността на арената.

Достигналите до наши дни исторически източници сочат, че са били необходими 8 човека за всеки от 24 асансоьра, за да бъдат задвижени,  както и още няколко които са се гирежели за въжетата на тези древни съоръжения. Това прави повече от 200 човека, които са били необходими за да бъдат изкарани животните на арената.

Сред дивите животни, които са превозвани с асансьора са били лъвове, леопарди, мечки, вълци и др. Потвърждение за това са скелетите и костите, намерени, от археолози в подземията на Колизеума.

Реставрацията само на едно от общо 24 съоржения е продължила цели 15 месеца.

 

В случай, че бихте искали да ни сигнализирате за опасен или зле поддържан асансьор, попълнете приложената тук форма, изпратете ни имейл на signal@elevatorsafety.eu или просто ни се обадете на тел. +359 885 24 94 26!

Всички полета, отбелязани със звездичка са задължителни!

Бъдете сигурни, Вашият сигнал, ще стигне до онези, които носят отговорността за вашето здраве и живот!

Ако желаете да станете част от нашия екип, можете да ни пишете, като попълните приложената форма, или се свържете с нас на info@elevatorsafety.eu, или телефон +359 885 24 94 26.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!