Бобо и Робо се превърнаха в любимци на публиката!

Скъпи приятели,

Повече от щастие е за нас да Ви информираме, че 30-то юбилейно издание на престижния международен фестивал за компютърно изкуство ComputerSpace, което е и  първото съревнование, в което влязоха нашите прекрасни герои Бобо и Робо се оказа и техният първи мъничък успех.

Нещо повече, оказа се че Бобо и Робо станаха любимците на публиката!

На 28.10.2018 г., на официална церемония в ЦДНА (на която за съжаление не успяхме да присъстваме), проектът ни с Бобо и Робо, създаден с финансовата подкрепа на програма “Европа” 2017, на Столична община, и родил се като рисунки и анимация изпод изкусните ръце на прекрасният художник и аниматор Мая Бочева , Maya Bocheva, както и благодарение на Вашата активна подкрепа и гласуване, успя да се пребори и беше отличен с НАГРАДАТА НА ПУБЛИКАТА, в категория “Компютърна анимация”.

За онези от Вас, които за първи път чуват за Бобо и Робо, това са двете малки, палави, весели, любопитни и любознателни човечета, които пътувайки във времето и историята, научават, но и разказват малко известни и познати факти за асансьорите и ескалаторите и тяхната история, показват на децата, какво представляват тези машини, и НАЙ-ВАЖНОТО, учат нашите мънички приятели от предучилищна група до трети клас, включително, кои са най-важните правила, които всички ние трябва да знаем и спазваме при ползването на асансьори и ескалатори!

И всички това, в името на сигурността и безопасността на всички нас!

На последно, но не и поважност място, бихме искали да отправим искрените си благодарности към всички Вас, които подкрепихте фондацията, Бобо и Робо и Maya Bocheva в това първо комбинирано и състезателно участие!

Благодарим Ви, приятели!

Кои са ComputerSpace (Компютърно пространство):

„Компютърно Пространство” е некомерсиален, международен фестивал за компютърни изкуства. С всяка изминала година фестивалът придобива все по-голяма популярност. С 29 поредни издания зад гърба си и над 20 000 участника (били те фирми, студия, или индивидуални участници) от различни страни от целия свят, днес „Компютърно Пространство” е едно от най-големите и значими събития за компютърни изкуства в Югоизточна Европа. Сред участниците на фестивала през различните години са: Platige Studio (Полша) – носител на номинация за Оскар Studio AKA (Великобритания) – носители на наградa на Pixar Miralab (Швейцария) – световнопризнатият център за графика и анимация Maga Animation Studio (Италия) ART + CОМ (Германия) Astra Net – известната международна сателитна комуникационна компания Ars Electronica Center Linz (Австрия) – център за съвременни медии и комуникации IRCAM (Франция) – центъра за съвременни медии, звукоакустика и координация Academy of Media Art Cologne (Германия) ZKM Karlsruhe (Германия) European Media Art Festival (Германия) Dr. Harry Kloor (САЩ) – учен, сценарист, режисьор и продуцент Beomsik Shimbe Shim (САЩ/Корея) – Най-добър студентски проект на SIGGRAPH ’10 Panayiotis Kokoras (Гърция) – награждаван композитор и иноватор Evan Viera (САЩ) – автор на”Caldera”, награден с Prix Ars Electronica Award for Distinction Chaos Group (България) – създатели на V-Ray Maya Bocheva (България) – фрийланс художник и илюстратор Tsvetomir Georgiev (България) – 3D/концептуален художник в The Aaron Sims Company Svetlin Velinov (България) – концептуален художник и илюстратор Robert Baramov (България) – ex-libris художник и много, много други. „Компютърно Пространство” се стреми да покаже тенденциите в сферата на компютърните изкуства. Форумът е разделен на две части – конкурсна и фестивална.
Председател на организационния комитет и съосновател е Росен Петков.

В случай, че бихте искали да ни сигнализирате за опасен или зле поддържан асансьор, попълнете приложената тук форма, изпратете ни имейл на signal@elevatorsafety.eu или просто ни се обадете на тел. +359 885 24 94 26!

Всички полета, отбелязани със звездичка са задължителни!

Бъдете сигурни, Вашият сигнал, ще стигне до онези, които носят отговорността за вашето здраве и живот!

Ако желаете да станете част от нашия екип, можете да ни пишете, като попълните приложената форма, или се свържете с нас на info@elevatorsafety.eu, или телефон +359 885 24 94 26.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!