1852 – Годината на Илайжа Отис!

Невероятното изобретение на Илайжа Отис, което завинаги промени Света.

Otis-Invention

Илайжа Отис е механик, който е пълен с идеи, но за съжаление, не достатъчно успешни, за да му донесат приходи.

Отис започва работа за компания, която произвежда легла. А неговият шеф търси решения за изработката на нов вид товарен асансьор!

Безопасен!

Съществуващите модели разчитат на обикновени, простички кабели. Ако кабелът се скъса-асансьорът пада, което ги прави не само непопулярни, но понякога и смъртоносни!

Години преди това Отис произвежда вагони и каруци, при които е било популярно използването на метални скоби,  осигуряващи устойчивост на тези превозни средства.

“Металните скоби представлявали огънати ламаринени листове, закрепени един за друг, които освен за устойчивост, са служили и за омекотяване на движението на каруците по неравните пътища.

Всъщност тези скоби, са дали началото на съвременните амортисьори.

Големият момент за Отис настъпва, когато той решава да използва физичните характеристики на тези метални скоби и да ги приложи при тогавашните асансьори, като по този начин осигури онази сигурност, от която хората имали нужда, за да могат да използват асансьорите безопасно“.

За секунди, Отис успява да види решението!

Бъдещето на безопасните асансьори!

Бъдещето на високите сгради!

Той закача огъната ламаринена скоба към кабела на неговия асансьор.

Надява се, че когато кабелът се скъса, металната скоба ще освободи напрежението, което ще доведе до “заключването” на металните планки в страничните метални зъби.

Ако всичко това проработи, завинаги ще бъде променен начинът, по който Света строи и живее.

Отис, заличил от историята на асансьорите “скрития убиец” и поставил началото на нова ера, в проектирането и производството на асансьори!

Една нова ера, в която високото строителство е “Мисия Възможна”!

В случай, че бихте искали да ни сигнализирате за опасен или зле поддържан асансьор, попълнете приложената тук форма, изпратете ни имейл на signal@elevatorsafety.eu или просто ни се обадете на тел. +359 885 24 94 26!

Всички полета, отбелязани със звездичка са задължителни!

Бъдете сигурни, Вашият сигнал, ще стигне до онези, които носят отговорността за вашето здраве и живот!

Ако желаете да станете част от нашия екип, можете да ни пишете, като попълните приложената форма, или се свържете с нас на info@elevatorsafety.eu, или телефон +359 885 24 94 26.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!