Задушаване е причината за смъртта на 10-годишното дете, открито в асансьор

10-годишното момче, което загина в асансьор в Кюстендил, се е задушило, притиснато от велосипеда си.

До трагичният инцидент се стига, след като момчето си тръгва от урок на осмия етаж в блока. При качването му в асансьора, съседи чуват викове за помощ, след минути идват медици и техници. Изваждат велосипеда и правят опит да помогнат на момчето.

„Беше изкривена едната гума – задната, явно е задействала блокировката, за да спре асансьора”, каза Мартин Ковачев, съсед.

„Той има предпазен праг отдолу и предпазна клапа, тя клапата е изключила и той затова е спрял между етажите. Просто някаква нелепа случайност, която закача гумата по стената и някак си се завърта колелото вътре и го заклещва”, коментира Николай Стоименов, асансьорен техник.

Случаят предизвика проверка на разследващи и Държавна агенция за метрологичен и технически надзор.

„Нашите хора сега отпечатаха асансьора и ще проверят неговата годност, неговата изправност, разпоредил съм да се извършат проверки на още няколко асансьора, стопанисвани, експлоатирани от фирмата, така че това е. Те смятат, че става въпрос за един нелеп инцидент. Не мога по никакъв начин да кажа, предполагам и г-н генерала не може да каже, че асансьора не е работил или че има некакъв проблем с асансьора”, заяви Кирил Войнов, председател на ДАМТН.

Велосипедисти разказват, че практиката да качват в асансьорите колелата си е често срещана. Според техниците това не е редно, въпреки че не е упоменато в наредбата за ползване на асансьорите. Случаят е предаден на прокуратурата.

В случай, че бихте искали да ни сигнализирате за опасен или зле поддържан асансьор, попълнете приложената тук форма, изпратете ни имейл на signal@elevatorsafety.eu или просто ни се обадете на тел. +359 885 24 94 26!

Всички полета, отбелязани със звездичка са задължителни!

Бъдете сигурни, Вашият сигнал, ще стигне до онези, които носят отговорността за вашето здраве и живот!

Ако желаете да станете част от нашия екип, можете да ни пишете, като попълните приложената форма, или се свържете с нас на info@elevatorsafety.eu, или телефон +359 885 24 94 26.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!