Втора присъда срещу „Майчин дом“!

Втора присъда срещу „Майчин дом“!

Втора присъда срещу „Майчин дом“!

майчин дом, инцидент бременни шахта асансьор

майчин дом, инцидент бременни шахта асансьор

АГ болница „Майчин дом“ дължи 59 000 лв. обезщетение с лихвите от декември 2010 г. на Емануела Фролошка, пострадала в болницата при пропадане на асансьор.
Това е решението на съдия Златина Рубиева от Софийски градски съд.Фролошка е една от деветте жени, 6 от които в напреднала бременност, които пострадаха в лечебното заведение на 2 март 2010 г.  Тогава асансьорът, в който пътуваха от 12-ия към 7-ия етаж, не спря, а падна в шахтата. Освен обезщетението, от „Майчин дом“ са осъдени да платят и 2964 лв. разноски по делото, както и 2760 лв. адвокатско възнаграждение.Решението на съдия Рубиева, което се чакаше от юни м.г., не е окончателно и може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Това е първото от общо трите заведени граждански дела, което освен че печели, но и печели пълният размер на посоченото обезщетение за нанесени нематериални щети.

Решението на СГС не е окончателно и може да бъде обжалване пред Апелативна инстанция.

За нас от Фондация „Асансьорна безопасност“ това е поредната дълго чакана и макар и малка, но все пак спечелена битка.

Продължаваме да търсим справедливост не само за нас, а за всички пострадали при подобни инциденти. Продължаваме да се борим за една по-сигурна среда, в която да живеем.

Повече по темата, можете да намерите тук:

vtoro-delo