Втора присъда срещу „Майчин дом“!

майчин дом, инцидент бременни шахта асансьор
майчин дом, инцидент бременни шахта асансьор
АГ болница “Майчин дом” дължи 59 000 лв. обезщетение с лихвите от декември 2010 г. на Емануела Фролошка, пострадала в болницата при пропадане на асансьор.
Това е решението на съдия Златина Рубиева от Софийски градски съд.Фролошка е една от деветте жени, 6 от които в напреднала бременност, които пострадаха в лечебното заведение на 2 март 2010 г.  Тогава асансьорът, в който пътуваха от 12-ия към 7-ия етаж, не спря, а падна в шахтата. Освен обезщетението, от “Майчин дом” са осъдени да платят и 2964 лв. разноски по делото, както и 2760 лв. адвокатско възнаграждение.Решението на съдия Рубиева, което се чакаше от юни м.г., не е окончателно и може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Това е първото от общо трите заведени граждански дела, което освен че печели, но и печели пълният размер на посоченото обезщетение за нанесени нематериални щети.

Решението на СГС не е окончателно и може да бъде обжалване пред Апелативна инстанция.

За нас от Фондация „Асансьорна безопасност“ това е поредната дълго чакана и макар и малка, но все пак спечелена битка.

Продължаваме да търсим справедливост не само за нас, а за всички пострадали при подобни инциденти. Продължаваме да се борим за една по-сигурна среда, в която да живеем.

Повече по темата, можете да намерите тук:

vtoro-delo

 

 

В случай, че бихте искали да ни сигнализирате за опасен или зле поддържан асансьор, попълнете приложената тук форма, изпратете ни имейл на signal@elevatorsafety.eu или просто ни се обадете на тел. +359 885 24 94 26!

Всички полета, отбелязани със звездичка са задължителни!

Бъдете сигурни, Вашият сигнал, ще стигне до онези, които носят отговорността за вашето здраве и живот!

Ако желаете да станете част от нашия екип, можете да ни пишете, като попълните приложената форма, или се свържете с нас на info@elevatorsafety.eu, или телефон +359 885 24 94 26.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!