Всеки блок – с отговорник за асансьора

Материалът е препубликуван от официалния сайт на Нова телевизия

Държавата затяга контрола

23 Август 2016 20:18

Нови задължения за собствениците на сгради с асансьор. Всеки вход трябва избере отговорник за изправността на съоръжението. А при повреда – да поръча ремонт най-много до 30 дни. Ако не – ще се качваме пеша по стълбите.

При извършването на технически преглед на асансьорите вече ще трябва да присъства и представител на входа. Ако се установи сериозна повреда етажната собственост, трябва незабавно да спре съоръжението. А собствениците са длъжни да уведомят веднага поддържащата фирма при установени неизправности.

При всяко натискане на бутона Борислав има едно наум. Неизправностите в асансьора обаче често остават невидими. А дори да ги забележат съседите на Борислав, те отново си затварят очите. Защото отстраняването им струва пари.

Държавата обаче затяга контрола и за всяка неизправност ще държи отговорен представител на входа. При нередности той ще трябва уведомява сервизната фирма. И да поръчва ремонт при повреди. Ако отговорникът не сигнализира за техническите проблеми, грозят го глоби.

С новите правила държавата ще може да спира асансьорите в жилищни сгради без отговорник за поддържането им.

В случай, че бихте искали да ни сигнализирате за опасен или зле поддържан асансьор, попълнете приложената тук форма, изпратете ни имейл на signal@elevatorsafety.eu или просто ни се обадете на тел. +359 885 24 94 26!

Всички полета, отбелязани със звездичка са задължителни!

Бъдете сигурни, Вашият сигнал, ще стигне до онези, които носят отговорността за вашето здраве и живот!

Ако желаете да станете част от нашия екип, можете да ни пишете, като попълните приложената форма, или се свържете с нас на info@elevatorsafety.eu, или телефон +359 885 24 94 26.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!