Шест години след инцидента с пропадналия асансьор в „Майчин дом“

Източник: БНТ 1

29 Септември 2016

13 опасни асансьора работят в няколко болници у нас. Повечето от тях са в експлоатация от над 40 години. Това показва справка на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. През изминалата година и до края на юли месец през тази в болниците са извършени 894 проверки на асансьори в лечебни заведения относно изправността на подемните съоръжения.

През 2009-та контролният орган посочи, че въжето на един от асансьорите в Майчин дом в София трябва да бъде спешно подменено. Това не се случи, а година по-късно 12 души пропаднаха именно в него. Наказателното дело за инцидента все още буксува, справедливост намериха две от гражданските дела – шест години по-късно.

Репортерът на “Денят започва” Благой Цицелков ни среща с една от пострадалите преди шест години в Майчин дом. Емануела Фролошка – учредител на фондация “Асансьорна безопасност”, осъди лечебното заведение, но чака резултат по още две дела.

В случай, че бихте искали да ни сигнализирате за опасен или зле поддържан асансьор, попълнете приложената тук форма, изпратете ни имейл на signal@elevatorsafety.eu или просто ни се обадете на тел. +359 885 24 94 26!

Всички полета, отбелязани със звездичка са задължителни!

Бъдете сигурни, Вашият сигнал, ще стигне до онези, които носят отговорността за вашето здраве и живот!

Ако желаете да станете част от нашия екип, можете да ни пишете, като попълните приложената форма, или се свържете с нас на info@elevatorsafety.eu, или телефон +359 885 24 94 26.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!