Проверка на асансьори в сектор С и D в апарт-хотел Боровец Гардънс

Здравейте,
Пиша Ви, с молба за съдействие за проверка на два асансьора намиращи се в апарт-хотел Боровец Гардънс,находящ се в стария административен център на курорт Боровец. Имам съмнения как са поддържани асансьорите, при движение двата асансьора доста се клатят, отделно има и други по-малки проблеми, като несменена вече няколко месеца изгоряла лампа на асансьора в сектор D. В допълнение от месец март до момента асансьорът в сектор D се е развалял поне 4-5 пъти. Фирмата, която обслужва асансьорите е НЮ-ЛИФТ АБД.
Благодаря предварително.
Александър Гудев
P.S. При проблем с достъпа до асансьорите, моля обадете се на посочения телефон.


Становище

Проверка по текущия сигнал е била извършена на 15.11.2018 година, от служители на Регионален отдел на ИДТН , Западна централна България. Проверката е била извършена в присъствието на собственика на хотала, както и на представител/собственик на фирмата за техническа поддръжка на съоръженията в апарт  – хотела.

В хода на проверката е установено следното:

  1. Фирмата, с която е сключен договор за поддръжка притежава лиценз за извършваната дейност;
  2. Асансьорите са в експлоатация и изпъляват заявки;
  3. Последният периодичен технически преглед е бил извършен през месец Юни 2018 година;
  4. Дневниците на съоръженията се водят редовоно и отразяват извършените функционални проверки.

При извършената внезапна техническа проверка и при една от двете машини е било установено наличие на вода в шахтната яма, а и при двете съоръжения са констатирани хлабини в направляващите горни водачи на кабината.

Тъ като всички посочени в сигнала данни са били потвърдени по време на извършената проверка, едното съоръжение е било спряно от експлоатация, а второто е с вписани предписания в ревизионната книга, като са посочени и крайни срокове за тяхното изпълнение.

В случай, че бихте искали да ни сигнализирате за опасен или зле поддържан асансьор, попълнете приложената тук форма, изпратете ни имейл на signal@elevatorsafety.eu или просто ни се обадете на тел. +359 885 24 94 26!

Всички полета, отбелязани със звездичка са задължителни!

Бъдете сигурни, Вашият сигнал, ще стигне до онези, които носят отговорността за вашето здраве и живот!

Ако желаете да станете част от нашия екип, можете да ни пишете, като попълните приложената форма, или се свържете с нас на info@elevatorsafety.eu, или телефон +359 885 24 94 26.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!