Поредно решение на Темида пред Апелативен съд

Поредно решение на Темида пред Апелативен съд

Поредно решение на Темида пред Апелативен съд

SAS-Kamelia-Kamburova

На 19.03.2015 г. Софийски Апелавитен съд обяви поредното си решение по едно от първите три заведени граждански делата по казуса за пропадналия асансьор в столичния Майчин дом.

Втората присъда срещу столичния Майчин дом на Апелативния съд в София, беше отсъдена в полза на най- тежко пострадалата от асансьорния инцидент, Камелия Камбурова.

След почти 4 години борба, и след една повече от абсурдна присъда на първа инстанция, която беше в полза на Камелия, но беше присъдено половината от претендираното обезщетение, с „екслузивно невероятния“ мотив, че Камелия Камбурова е съпричинила инцидента, след като е имала неблагоразумието да се качи в асансьора, на втора инстанция НЕЙНАТА ИСТИНА ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА.

Припомняме, че Камелия беше с два жестоко счупени крака, с увредена глезенна става на десния крак и увредена колянна става на левия крак, счупена подбердрица, и раздробени пети.

По време на травматологичната операция, лекарските екипи прекратяват двете паралелно извършвани операции на двата и крака и по спешност, след секцио вадят бебето, което в този момент е в началото на осмия месец от своето развитие.

Детето е пред задушаване, поради частично отлепена плацента, вследствие на пропадането и последващия удар на кабината в дъното на асансьорната шахта.

Със сигурност не съществува сума, която може да заплати това, което Камелия и семейството и са преживели, но все пак е ВАЖНО ДА ПОЛУЧИШ МОРАЛНОТО, КОЕТО ЗАСЛУЖАВАШ!!!!

А ТО ПРОСТО НЯМА ЦЕНА!!!!!

Решението на САС не е окончателно и подлежи на обжалване пред ВКС.