Нови дела за падналия асансьор в “Майчин дом”

Нови 6 дела за падането на асансьора в “Майчин дом”

Novi-iskove

Пострадалите при инцидента преди пет години внасят шест иска за обезщетения.

Три от новите дела са заведени от три жени, които след инцидента са били хоспитализирана в болница “Пирогов”

Дело завеждат и семейство Вероника и Йелмър Де Буур, и двамата част от злополучното събитие.

Малко преди да изтече 5 годишният давностен срок за завеждане на граждаснки искове, трите жени Детелина Димитрова, Йорданка Василева и Наталия Тилиш, както и семейство Де Буур, решават да потърсят справедливост за нанесените физически и психически травми от преживения кошмар.

Други две нови дела за нанесени материални щети и настъпила инвалидност са заведени и от Емануела Фролошка.

Припомняме, че на 2 март 2010 г. при пропадане на асансьора в болницата пострадаха девет бременни жени.

Две от делата вече са спечелени, но защитата на „Майчин дом”, осен че обжалва постановените решения, поиска да бъдат платени имуществените щети за счупеното съоръжението, които според болницата били на стойност около 80 хиляди лева, тъй като хората “буквално са се натъпкали” в асансьора и го били претоварили.

След около месец Калоян става на 5 години. Колкото са минали от деня, в който майка му Емануела и още осем бременни жени падат с асансьора. Бъдещите майки отиват в „Майчин дом”, за да видят условията там. Внезапно асансьорът  полита в шахтата. Оцеляват, но травмите са десетки. Както физически,така и психически.

За случилото се не забравя и Камелия. Тогава е в осмия месец. Остава й още време до термина. Заради инцидента обаче дъщеря й Виктория се ражда часове по-късно, в началото на осми месец.

И Камелия, и Емануела сега са с ТЕЛК. Минали са през множество операции. И точно затова част от исковете са за нанесени материални щети и настъпила инвалидност.

В случай, че бихте искали да ни сигнализирате за опасен или зле поддържан асансьор, попълнете приложената тук форма, изпратете ни имейл на signal@elevatorsafety.eu или просто ни се обадете на тел. +359 885 24 94 26!

Всички полета, отбелязани със звездичка са задължителни!

Бъдете сигурни, Вашият сигнал, ще стигне до онези, които носят отговорността за вашето здраве и живот!

Ако желаете да станете част от нашия екип, можете да ни пишете, като попълните приложената форма, или се свържете с нас на info@elevatorsafety.eu, или телефон +359 885 24 94 26.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!