Книжка ни съветва срещу 74 основни риска в асансьора

Агенция Монитор – четвъртък, 09-06-2016 – 16:25

Безплатна книжка ще ни запознава със 74 потенциални риска, които може да крие едно подемно съоръжение, произведено преди 1999 г. Книжката, издадена от фондацията “Асансьорна безопасност” ще бъде разпространявана срещу поискване, обясниха от организацията. В нея има и 21 илюстрации, онагледяващи част от потенциалните опасности при ползване на асансьор. Сред тях например е лошото изравняване на кабината с етажната площадка, като за старите асансьори допустимото отклонение е не повече от пет сантиметра плюс-минус, а за по-новите съоръжения – от 10 до 20 милиметра.

„Подготвя се и подобна книжка, но адаптирана за деца до 10-годишна възраст”, обясни Емануела Фролошка, учредител и изпълнителен директор на фондацията.

Изданието е реализирано със съдействието на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН).

В случай, че бихте искали да ни сигнализирате за опасен или зле поддържан асансьор, попълнете приложената тук форма, изпратете ни имейл на signal@elevatorsafety.eu или просто ни се обадете на тел. +359 885 24 94 26!

Всички полета, отбелязани със звездичка са задължителни!

Бъдете сигурни, Вашият сигнал, ще стигне до онези, които носят отговорността за вашето здраве и живот!

Ако желаете да станете част от нашия екип, можете да ни пишете, като попълните приложената форма, или се свържете с нас на info@elevatorsafety.eu, или телефон +359 885 24 94 26.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!