Книжка дава съвети за безопасно ползване на асансьорите

източник на информацията БНР:

В тези съвети може да се разбере защо не бива да бъдат счупени стъклата на асансьорните врати, както и защо трябва да имаме надеждни заключващи механизми на асансьорните врати, но не само. Книжката би била полезна както за хората от бранша, особено за млади специалисти, така и за крайните потребители, а също така и за държавните институции.

76 съвета за безопасно придвижване между етажите ще бъдат дадени днес от Фондация “Асансьорна безопасност” на пресконференция в БТА, в рамките на която ще бъде представена книгата “Без! – опасни асансьори”.

Книжката е създадена на база на една от основните европейски директиви EN 81-80, в която са разписани нормите за безопасност при асансьори, които са в експлоатация и са произведени преди 1999 г., заяви изпълнителният директор на Фондация “Асансьорна безопасност” Емануела Фролошка.

В тези съвети може да се разбере защо не бива да бъдат счупени стъклата на асансьорните врати, както и защо трябва да имаме надеждни заключващи механизми на асансьорните врати. Книжката би била полезна както за хората от бранша, особено за млади специалисти, така и за крайните потребители, а също така и за държавните институции.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

В случай, че бихте искали да ни сигнализирате за опасен или зле поддържан асансьор, попълнете приложената тук форма, изпратете ни имейл на signal@elevatorsafety.eu или просто ни се обадете на тел. +359 885 24 94 26!

Всички полета, отбелязани със звездичка са задължителни!

Бъдете сигурни, Вашият сигнал, ще стигне до онези, които носят отговорността за вашето здраве и живот!

Ако желаете да станете част от нашия екип, можете да ни пишете, като попълните приложената форма, или се свържете с нас на info@elevatorsafety.eu, или телефон +359 885 24 94 26.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!