ФАБ- официален член на БИС

От днес, 30.03.2015 г. фондация “Асансьорна безопасност”(ФАБ) официално се присъедини към партньорите на Български институт по стандартизация.

Члеството на ФАБ е факт, след като официално прие изпратената покана на БИС за включване в новия проектен комитет „Технически надзор на съоръжения с повишена опасност”.

Проектният комитет е насочен към разработването на български стандарти, които ще са подходящи за сертификация на фирми извършващи технически надзор на съоръжения с повишена опасност.

Работната тема на новия проектен комитет е със заглавие “Изисквания към лицата/организациите за технически надзор на съоръжения с повишена опасност”.

Целта е да бъдат разработени група от национални стандарти, включващи изисквания към лицата и структурно обособените части на предприятия и организации, осъществяващи технически надзор на съоръжения с повишена опасност (СПО), както и специфични изисквания към организацията и осъществяването на дейностите по техническия надзор на СПО.

Инициативата е по предложение на ДАМТН и е свързана с разработване на нови национални стандарти с изисквания към лицата/организациите и дейностите за осъшествяване на надзор на съоръжения с повишена опасност и във връзка с преработването на норматината уредба в тази област.

Стандартите трябва да съдържат изисквания, конкретни правила и процедури за организацията и осъществяването на технически надзор на СПО, част от които са и асансьорите, изисквания по отношение на квалификацията, числеността и безпристрастността на персонала, използваните материално-технически условия и средства.  Стандартите трябва да включват  изисквания за създаването и поддържането от фирмите, извършващи технически надзор на СПО, на система за управление на качеството, която да осигурява ефикасното изпълнение на поставените изисквания. Стандартите ще бъдат разработени така, че да са подходящи за сертификация на тези фирми.

Като член на БИС, ФАБ ще има възможност не само да получава информация относно разработваните стандарти, но и да участва реално в тяхното създаване, както и във вземането на решения относно съдържанието им.

BIS-chlenstvo

В случай, че бихте искали да ни сигнализирате за опасен или зле поддържан асансьор, попълнете приложената тук форма, изпратете ни имейл на signal@elevatorsafety.eu или просто ни се обадете на тел. +359 885 24 94 26!

Всички полета, отбелязани със звездичка са задължителни!

Бъдете сигурни, Вашият сигнал, ще стигне до онези, които носят отговорността за вашето здраве и живот!

Ако желаете да станете част от нашия екип, можете да ни пишете, като попълните приложената форма, или се свържете с нас на info@elevatorsafety.eu, или телефон +359 885 24 94 26.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!