Ем. Фролошка: Изключително наложително е асансьорите да преминат през щателни проверки

Източник: БНР
публикувано на 28.09.16 в 09:16

Изключително наложително е асансьорите в България да преминат през щателни проверки. Голяма част от асансьорите от години са в състояние, което може да бъде определено като стряскащо. Това каза за “Хоризонт” в предаването “Преди всички” изпълнителният директор на фондация “Асансьорна безопасност” Емануаела Фролошка, след като снощи в нова сграда в столичния квартал “Свобода” падна асансьор и рани 5 души, които са се намирали в кабината.

По думите на Фролошка, от практиката се вижда, че когато се случи подобна трагедия, вината в повечето случаи е комплексна както на фирмите, които поддържат съоръжението, така и на надзорните органи. Тя коментира снощния инцидент, като подчерта обаче, че трябва да бъдат изчакани констатациите на надзорните органи:

Това може да се дължи на дефект на машината, на лоша поддръжка или на лоша експлоатация.

Емануаела Фролошка беше категорична, че трябва да се търсят виновните:

Хората трябва да потърсят отговорност за това кой не си е свършил работата. Юридически това може да изглежда като наказателно производство, като единият вариант е разследването да се води срещу неизвестен извършител. Може да се заведат и граждански дела срещу виновните, които бъдат установени след разследването.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

В случай, че бихте искали да ни сигнализирате за опасен или зле поддържан асансьор, попълнете приложената тук форма, изпратете ни имейл на signal@elevatorsafety.eu или просто ни се обадете на тел. +359 885 24 94 26!

Всички полета, отбелязани със звездичка са задължителни!

Бъдете сигурни, Вашият сигнал, ще стигне до онези, които носят отговорността за вашето здраве и живот!

Ако желаете да станете част от нашия екип, можете да ни пишете, като попълните приложената форма, или се свържете с нас на info@elevatorsafety.eu, или телефон +359 885 24 94 26.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!