3 деца заседнаха в асансьор в Кюстендил

3 деца заседнаха в асансьор в кюстендилския квартал „Запад“. Нелепият инцидент е станал в неделя малко след 15.30 часа, когато живеещи в блок 85 чуват крясъците на малчуганите от кабината на асансьора.

„Веднага, след като е получен сигнал на тел.112 на място се е отзовал екип от местната противопожарна служба. Колегите са успели само за няколко минути да извадят деца, които са били заседнали между етажите на блока“, коментира говорителят на ОДМВР – Кюстендил, Катя Табачка.

Тя не можа да конкретизира на каква възраст са децата, но уточни, че става въпрос за малолетни момчета. Децата са невредими, разминали са се само с уплаха, обяви още Табачка. Причина за засядането на асансьора е техническа неизправност.

„Ние разбрахме, че има заседнали деца, когато видяхме пожарната тук. До този момент не сме имали проблеми с асансьора. На място пристигна и техник, тъй като децата са натиснали и бутона в кабината. Разбрахме, че момчетата са се уплашили много от случилото се“, коментираха живеещи в блок 85 в кюстендилския квартал „Запад“.

Хората с ужас си спомнят инцидент от преди седмица в Кюстендил, когато 10-годишният Марти загуби живота си в асансьор в блок 3 „А“. Тогава момченцето тръгнало за частен урок, когато качва велосипеда си в асансьорната клетка. Детето почина, след като тежкото колело го удря в областта на шията и детето спира да диша.

„Вече ни е страх децата да се возят в асансьори. Какво ли не, може да се случи. Аз не пускам дъщеря ми да се вози в асансьор от тогава, въпреки че за инцидента причината е бил велосипеда. Детето го изправило, за да го вкара в асансьора, от вибрациите колело паднало и ето стана трагедията. От тогава моето дете върви пеша до 7-мия етаж“, коментира 40-годишна кюстендилка.

Източник на информацията:  https://www.monitor.bg/bg/a/view/3-deca-zasednaha-v-asansior-v-kustendil-145157

В случай, че бихте искали да ни сигнализирате за опасен или зле поддържан асансьор, попълнете приложената тук форма, изпратете ни имейл на signal@elevatorsafety.eu или просто ни се обадете на тел. +359 885 24 94 26!

Всички полета, отбелязани със звездичка са задължителни!

Бъдете сигурни, Вашият сигнал, ще стигне до онези, които носят отговорността за вашето здраве и живот!

Ако желаете да станете част от нашия екип, можете да ни пишете, като попълните приложената форма, или се свържете с нас на info@elevatorsafety.eu, или телефон +359 885 24 94 26.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!