„Находка“ в Александровска болница

„Находка“ в Александровска болница

„Находка“ в Александровска болница

20141031133644От години знам за съществуването на едно наистина потресающо съоръжение, чието местонахождение е в Александровска болница, и по- специално, в отделението по Хематология. Снимките , сами говорят за себе си, а видеото (което е повече за слушане, отколкото за гледане особено в последните 10 секунди) е повече от показателно за състоянието на този така наречен асансьор.

На 31.10.2014 г., заедно с компетентни специалисти в лицето на господин Валентин Маринков, председател на БАА и негови сътрудници посетихме болницата.

Както сами можете да се досетите, състоянието беше повече от отчайващо. В рамките на 1 час, машината заседна около 4-5 пъти. Звуците сами ще можете да чуете, пускайки прикаченото видео, които са повече от страшни.

След по- детайлен оглед се оказа, че това съоръжение е с абсолютно ръждясали въжета и основни задвижващи механизми (разполагаме с онагледяващ снимов материал, в случай на интерес).

Бих искала да обърна внимание, че това е единственото съществуващо съоръжение на територията на сградата, в което се качват хора, някои от които с едни от най- тежките заболявания, имащи летален изход, извозва се храната за стационарно болните, извозва се отпадък, както и телата на починалите пациенти……

Добрата новина е, че след като съоръжението беше спряно почти светкавично, към  дата 12.11.2014, стартира активна подмяна както на въжетата, а така също и на всички онези механизми, които бяха категоризирани като „абсолютно негодни“ или пък са в безкрайно лошо състояние, за да може съоръжението да бъде пуснато в експлоатация и да не бъде опасно за ничий човешки живот. Следващата стъпка, която предстои и по която се работи активно е изцяло подмяна на съоръжението.