Книжка дава съвети за безопасно ползване на асансьорите

Книжка дава съвети за безопасно ползване на асансьорите

източник на информацията БНР:

В тези съвети може да се разбере защо не бива да бъдат счупени стъклата на асансьорните врати, както и защо трябва да имаме надеждни заключващи механизми на асансьорните врати, но не само. Книжката би била полезна както за хората от бранша, особено за млади специалисти, така и за крайните потребители, а също така и за държавните институции.

76 съвета за безопасно придвижване между етажите ще бъдат дадени днес от Фондация „Асансьорна безопасност“ на пресконференция в БТА, в рамките на която ще бъде представена книгата „Без! – опасни асансьори“.

Книжката е създадена на база на една от основните европейски директиви EN 81-80, в която са разписани нормите за безопасност при асансьори, които са в експлоатация и са произведени преди 1999 г., заяви изпълнителният директор на Фондация „Асансьорна безопасност“ Емануела Фролошка.

В тези съвети може да се разбере защо не бива да бъдат счупени стъклата на асансьорните врати, както и защо трябва да имаме надеждни заключващи механизми на асансьорните врати. Книжката би била полезна както за хората от бранша, особено за млади специалисти, така и за крайните потребители, а също така и за държавните институции.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.