Заседнал асансьор, изнервени пасажери, изпуснат полет…

Заседнал асансьор, изнервени пасажери, изпуснат полет…

Заседнал асансьор, изнервени пасажери, изпуснат полет…

Мъж изтърва полета си за Рим, висял в асаньор на Терминал 2
 

50 минути в асансьор на Терминал 2 на Летище София и изпуснат полет. Така започва денят за трима пътници.

Причината – авария в асансьора и изчакване тя да бъде отстранена. Хората са недоволни от бавната реакция на аварийните екипи на летището. Вчера, около 6:00 часа сутринта, трима пътници са заседнали в асансьор на Летище София.

Семейството пътува за Рим. Съпругата се качва на полета, заедно с детето им, но мъжът засяда в асансьора и така изпуска полета.

Официалното становище на Летище София гласи, че то „поднася своите извинения на пътниците, които са изпуснали своя полет, поради технически причини на един от асансьорите на Терминал 2.

Допълват, че „поддръжката на съоръженията се извършва само от лицензирана фирма. След подаване на сигнала е реагирано своевременно и са предприети мерки по отстраняване на проблема“.

От фирмата, отговорна за техническата поддръжка на асансьорите, заявиха пред БНТ, че според сключения договор с Летище София, тяхната отговорност при подобни аварии е да реагират в рамките на 1 час.

След като бъде завършена вътрешната проверка по случая, ще бъде определен и начина, и размера на обезщетение на пътниците.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/sofia/2017/05/26/zasednal-asansior-iznerveni-pasajeri-izpusnat-polet.342268