Делото за пропадналия асансьор на Цариградско шосе-върнато на прокуратурата!

Делото за пропадналия асансьор на Цариградско шосе-върнато на прокуратурата!

И днес, делото за падналия на 19 Август 2014 година асансьор на Цариградско шосе,  при който една жена загина, а друга беше тежко ранена, не тръгна!

Нещо повече! Съдя Руси Алексиев обяви неговото прекратяване и връщане към Прокуратурата с множество забележки, които предстои да бъдат отсранени „във възможно най-кратки срокове“, коментира  прокурор Петър Панов, от Софийска градска прокуратура.

Причината! Обвинителният акт е написан без конкретика и ясно посочени задължения, които не са изпълнени. В него са цитирани много общи положения от нормативната база, което на практика прави невъзможно разбирането, кой в какво е обвинен, аргументираха се още адвокатите на обвиняемите.

По думите им има и разминавания между фактите, посочени в резюмето на обвинителния акт, и обстоятелствената му част.

Съдът не допусна и гражданските искове на тежко пострадалата при инцидента Мария Ваклинова, както и на наследниците на загинала Цветелина Радунчева. Според тях, претенциите за по 200 хил. лв. обезщетение ще затруднят процеса, тъй като трябвало да бъдат изплащани от фирмите, в които са работели обвиняемите.

На подсъдимита скамейка са шефът на фирмата, отговаряла за поддръжката на асансьора Цветан Цветанов, както и трима техници.

Акцентите от днешното заседание, можете да видите във видеото по-долу:

Delo-Tsarigradsko-shose